In het kader van de werken van de Markt wordt de Nieuwstraat t.h.v. het kruispunt met de Stationsstraat van 19 tot 23 maart afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Deze maatregel is noodzakelijk om de aannemer in veilige omstandigheden te laten werken.

De werken van fase 6, de laatste fase in de heraanleg van de Markt, zijn zover gevorderd dat de aannemer vanaf 19 maart start met de aansluiting van Nieuwstraat op Markt. Na deze werken kan de doorgang richting werft tijdelijk verhard worden zodat Palmenmarkt in optimale omstandigheden kan plaatsvinden.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Rozendaal. De handelaars en de parking Nieuwstraat blijven bereikbaar. Plaatselijk verkeer wordt wel toegelaten en kan Nieuwstraat in- en uitrijden in dubbelrichting. Lijnbussen krijgen als enige vrije doorgang op het kruispunt zodat de halte in de Nieuwstraat bediend kan worden. Voetgangers kunnen langs de werfzone passeren, aan fietsers wordt gevraagd af te stappen t.h.v. het kruispunt. Het stadsbestuur vraagt de zachte weggebruikers uitdrukkelijk de signalisatie en verkeersborden te respecteren om de veiligheid niet in gedrang te brengen.

De as Lebonstraat-Stationsstraat blijft in beide richtingen bereikbaar voor doorgaand verkeer.